Siden verdensdagen for psykisk helse i år var i skolens høstferie, markerte vi denne siste dag før høstferien. Hele skolen var samlet i skolens amfi, og temaet var "Vær raus". Raushet ble vist i praksis for alle skolens elever. Se forøvrig skolens hjemmeside for bilder av seansen, hvor også rektor har en av rollene: http://lundeb.skole.skien.no/?artID=3181&navB=1

Som rektor er det viktig med raushet; overfor alle de ulike menneskene man møter som rektor - og som leder. På vår skole er raushet en del av forventningene til oss som ledere: "Ledelsen ser den enkelte og er raus og omsorgsfull". Raushet handler om å være modig, undrende og å bry seg - om andre og om seg selv. I hele oktober skal vi på skolen vår jobbe med å være raus. Et viktig fokusområde for å styrke alle de ulike menneskene vi er hos oss. Så kan vi alle stille oss spørsmålet: Hvem vil jeg være i møte med andre? Jeg vet hvem jeg vil være.

Jeg vil slå et slag for Kathrine Aspaas sin definisjon på raushet:

“Raushet er å unne andre suksess. Raushet er å våge åpenhet. Raushet er å lytte til andre. Raushet er å våge å feile. Raushet er å tillate andre å feile. Raushet er å hjelpe andre. Raushet er å ta et skritt tilbake før vi dømmer andre. Raushet er å tilgi oss selv – og andre. Raushet er å konfrontere med vennlighet. Raushet er å sette grenser med vennlighet. Raushet er å takke vennlig nei til det som ikke gir oss glede.”

Neste innlegg Forrige innlegg